sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Doris oli toisenlainen, Doris oli reissunainen

Päivitystä pitkästä aikaa!! Kuten varmasti kaikki lukijat tietää, niin me ollaan tehty muutto toiselle puolen suomea Kittilään, Sirkan kylään. Olin täällä jo syyskuun ilman koiraa töissä, ja sain töitä myös talveksi, joten heitettiin hyvästit vanhoille kuvioille, pakattiin elämämme mun pikku Corsaan ja hurauteltiin napapiirin toiselle puolelle revontulien maahan.

Perinteisesti ajeltiin ensin pariksi päiväksi Ouluun kaverin luokse. Ulpu matkusti pelkääjän paikalla vöissä, ja nukkui kiltisti suurimman osan matkasta. Tosin jossain kohtaa pohjanmaata se sai jonkun vastustamattoman tuoksun nokkaansa, ja nuuskutti ilmaa innosta vinkuen. 
Vierailu ystäväni luona meni odotettua paremmin. Saapumis-iltana se käpertyi koppaansa ja nukkui koko illan rauhassa. Seuraavana päivänä tutustuttiin yhdessä paremmin Ouluun, käytiin palloa heittämässä nallikarilla ja käveltiin Pikisaaren kautta Kuusisaareen. 
Matkan Oulusta Kittilään Ulpu joutuikin matkustaan repsikan jalkatilassa, koska ystäväni tuli meidän kyydissä myös lappiin. Viikonloppu me vieteltiinkin metsä- ja halkohommia tehden Veitservasan metsissä. Ulpu pysyi hienosti lähellä metsässä, kertaakaan ei kadonnut kuuloetäisyydeltä, matkusti traktorin lavalla ja toimi hyvänä päällysmiehenä halkohommissa. Ja illat nukkui niin sikeästi, ettei välittänyt yhtään siitä, kun me ihmiset katseltiin telkkaria pirtissä jonne koiraa ei saanut laskea, vaan nukkui portaissa takin päälle käpertyneenä.

Eilen tultiinkin sitten omaan kotiin, käytiin saunassa ja köllöteltiin yhdessä sohvalla koko ilta. Ulpu on kyllä hienosti sopeutunut tilanteisiin, ja se tuntuu oppivan hyvin nopeasti eri talojen säännöt ja käyttäytynyt uskomattoman hienosti koko ajan ja totellut käskyjä kuin parempikin palveluskoira. Alkaako ikä tekeen tehtävänsä kenties? Vai olenko oikeasti vain onnistunut tuon kanssa? Vaikea sanoa, ehkä sillä on vaan joku vaihe meneillään :D 

5 kommenttia:

  1. Ihana Ulpu! <3 Ja onnea Teille uuteen kotiin.
    Siellä pohjanmaalla on semmoisia kummia hajuja, jotka tuota eno-miestäkin kiehtoo aina kun siellä ajellaan... :)
    Toivottavasti porot älyää pysyä pois teitin tieltä, koska niitä tuo eno-mies ei voi vastustaa ja samaa "vikaa"voipi löytyä Ulpustakin jos en ihan väärin veikkaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla vielä törmätty poroihin, mutta näitä kohtaamisia varmasti tulee, eli aika varovasti voi vapaana pitää. Ja ratsastusmaastotkin kulkee tästä meidän ohi, eli hihnassa se on parempi pitää, ettei tule sanomisia ;)

      Poista
  2. Kuulostaa mukavalta muutokselta! Ja Ulpu nauttii, kun saa olla kaikessa touhussa mukana ja ulkoilla mahtavissa maastoissa :) Oon huomannut ton saman, että uudessa kodissa menee jotenkin säännöt paremmin perille. Ollaan skarpattu nyt jo kolmeen kertaan ja käyttäytyminen on huomattavasti parempaa, kun Pirkkala aikoina ;) Toki ikäkin auttaa. Varmasti olet onnistunut Ulpun kanssa! Onnea uuteen kotiin <3

    VastaaPoista
  3. Onnea pohjoisen kotiin! Eilen juuri varmistui, että viikko 12 vietetään taas Sirkkajärven rannalla, ans kattoo ehdittäiskö näkemään silloin :-) Siellä on niin ihanaa, varmasti Ulpukin nauttii maisemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva nähdä, käydä vaikka pienellä lenkillä tai jotain. Täällä nää ihmiset ei oikein ymmärrä hyvän päälle, kun joka pihassa on vaan lapinkoiria ;)

      Poista