sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Arki

Sieltä se tuli ja jyräsi yli tullessaan :) 
Jotenkin olen tuon loman jälkeen ollut niin kiireinen, etten edes huomannut et tätäkin vois taas päivittää. Mitään järkevää sanottavaa ei tietenkään ole (tämä tuskin yllättää ketään), mutta ollaan tässä nyt edes vähän yritetty tehdä muutakin kun lojua arjessa.

Ekat sdp treenit vedettiin ihan hienosti läpi, Päivillä on tosi vaikeat radat varsinkin Ulpulle, kun se ei vaan irtoa vielä niin hyvin. Hinkkailtiin sitten vaan enempi niitä irtoomisia, sekä putkelle että hypylle ja kyllä Ulpu alkoi jo tajuamaan, et ilman muakin voi edetä. Olen irtoomista harjoitellut kierrättämällä Ulpua tolppien ja puiden ympäri, koirapuiston lampputolpan se jo kiertääkin komeesti useamman metrin päästä. 
Ihan kiva oli taas mennä tuonnekin treenaamaan, nyt varsinkin meidän aika on paljon parempi kun viimeksi, hallilla on rauhallisempaa ja saatiinpa me viereisellä kentällä harjoitella keskenämme keppejä. Jee, ne lempikepit. Tuolla sdp:llä Ulpu oli, kun ei olis koskaan ennen kepukoita nähnytkään. Vaikeet on.

"Normitreeneihin" Koutsilla ollaan saatu mein mahtis-Wyffe lomiltaan takaisin, ja treenit menikin ihan sairaan hyvin. Meitä oli vaan kolme koirakkoa paikalla, joten saatiin hinkutella oikein urakalla. Jotain videookin siellä otettiin, mut en ole niitä vielä saanut (enkä tiedä saankokaan, miten on Rekkuli?). 
Koutsilla on kyllä niin mukava treenata, me ollaan melkein samalla porukalla oltu vaik kuin pitkään, joten treenit menee pölistessä ja kaikki kannustavat toisiaan. Meininki on just niin rentoa, kun koiraharrastuksessa mun mielestä kuuluukin.

Mitäs muuta? 
Tosiaan kettulaista käytiin moikkaamassa noin vuoden tauon jälkeen, ja Ulpi räykytti oikein hienon b-tuloksen. Vähän siltä kunto meinasi loppua kesken, mut onko se nyt mikään ihme, kun ensin vinkuu sen tunnin ajomatkan autossa, ja paikanpäällä haukkuu taukoamatta sekä autossa odottaessa, että sit tietty siellä luolassakin.. jotta morjes. Sainkin neuvon, että mun kannattaa heti tyhjän luolan tarkistuksen jälkeen viedä koira pois koealueelta, tulla sit vasta oman vuoron alkaessa alueelle.
Upi otti ketulta vähän iskua kuonoon, mutta ei ollut moksiskaan, taisi vaan saada lisää energiaa haukkuunsa :)

tyhjän ruokasäkin tarkistus

Meillä muuten koiruudet tykkää kovasti marjoista (paitsi mustaherukoista) ja olenkin lisännyt niiden ruokaan välillä puolukkaa ja noita oman pihan herukoita. Ulpun ruokavalio on laajentunut pelkästä barffista sekaruokaan, (on kivempi viedä koira hoitoon ilman ruhosäkkiä) ja hyvin on toiminut. Molemmat syö acanan wild prairie-nappulaa, Näätä saa yumove-pastilleja ja nutrolinia kylkeen lonkkavoiteeksi, Ulpu pelkän nutrolinin. 

Aamuruoka; nappulaa, mahaa, peuraa, kalkkunaa, raejuustoa ja puolukkaa

Muoks! Eilisissä koutsi-treeneissä hinkattiin taas keppejä. Ei kulkenut, ei niin sitten millään. Kokeiltiin sit vähän erilaisia systeemejä ja huomattiin siinä, et eihän se oo oikeastaan niitä keppejä oppinut, vaan ne helkutin verkot, eli se hakee niitä verkkoja. Puuuuhh, takaisin lähtöruutuun, verkot veks kokonaan ja opetellaan alusta asti ilman. Turhauttavaa, mutta kuitenkin olen tosi iloinen, et syy ongelmaan löytyi ja todella toivon et nyt saataisiin ne sit kuosiin.

11 kommenttia:

  1. Meillä Oskari harrastaa kans tota tyhjän ruokasäkin tarkastusta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, onko sekin äänetön ja lähes täydellinen ? :)

      Poista
  2. Onnea Ulpun B-tuloksesta! Vai on teilläkin Wyffe koutsina? Meillä kans YLÖKKillä ja tykkään tosi paljon :-) Kepit on meilläkin murheenkryyni vielä, ehkä ne onkin se vaikein este oppia/opettaa... Martin olen opettanut vinokepeillä ja etupalkalla ja se oppi ne sillä tavoin tosi hyvin. Eri lähetyskulmat ja ohjauspuolet on vielä kyllä ihan hakusessa, samoin kepit osana rataa.

    Ihanan näköinen tuo teidän aamiainen :-) Meillä marjat ei uppoo millään. Mara pääosin barffaa, joten kasvissoseeseen vois kyllä kokeilla piilottaa marjojakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wyffe on tosi huippu, hän on ollut meillä nyt tämän syksyn.
      oillekin koirille ne kepit menee ihan helposti jakeluun, ilman apukeinoja, mut meillä ainakin ne on ainoat, mitkä on tuottanut ongelmia. Onneks mulla ei ole kiire minnekään, ni on aikaa opetella alusta koko homma :)

      Poista
  3. Onnea vielä Ulpulle B-tuloksesta! :) Vinkkasin Eijalle, että Ulpulla voisi olla näytönpaikka ensi keskiviikkona, kun kokeen yhteydessä pääsisi sen luonnonluolankin tarkistamaan :) Aikas herkullisen näköinen tuo ateria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kyllä pääse sinne luolille, en sit niin millään järjellä. Tai siis koira ei pääse, kun ollaan molemmat ilta töissä. Hitsi, työ rajoittaa mun harrastuksia :/

      Poista
  4. Lisättäköön vielä, et Ulppis ei kyllä jäänyt ihastelemaan mun rakkaudella rakennettua gourmet-aamiaista. Veti vaan naamaansa ääntä nopeammin koko setin, röyhtäisi päälle, ja paineli unten maille. Mun visuaalista silmää ei arvosteta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häh, eikö Ulpu tajua, että sä oot ammatti-gourmet-kokki, tottunut tyttö liian hyvään ;D

      Poista
  5. Videot jäänyt unholaan niinkun kaikki muukin, mutta laitan tulemaan! Parhaat palat tietty :)

    VastaaPoista