keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Rally-Nakkis

No nyt mä ryhdistäydyin ja sain viimeinkin ilmoitettua Näädän ja itseni harrastuksiin. Valitsimme tokon sijaan rally-tokon, koska ajattelin sen olevan kuitenkin ehkä meille sopivampi laji, tiukkapipoisuus kun ei oikein sovi mun pirtaan, ja rallya on kehuttu rennoksi. Viime maanantaina päästiin siis ensimmäistä kertaa tositoimiin. 
Mennessä mua hieman jännitti, kuinka Herra Nääpiö suhtautuu halliin, se kun ei ole koskaan sellaisessa käynyt. Jännitys kuitenkin osoittautui aivan turhaksi, pikkaisen Näätä pöllytteli karvojaan uudessa tilanteessa, mutta ei ollut muuten ilmeisestikään moinaskaan. 
Ensimmäinen tunti ainakin tuntui ehkä hieman turhalta, kun harjoittelimme katsekontaktia, seuraamista ja seuraamisesta istumista, mikä nyt meille ei mitään uutta tuonut tullessaan. Muutamaa kylttiäkin tehtiin, ja pikkuinen kolmen kyltin rata, mutta helppoo oli kun heinänteko. Näädän olisi voinut laskea hihnasta irti, ei sitä kiinnostanut muut koirat, hajut eikä mikään muukaan, kuin minä ja taskussani olevat herkut.On se ihana koira harrastaa.

Sunnuntaina ajelin koirien kanssa mummolaan pitkästä aikaa. Ulppis sai vihdoinkin hajoitettua lintulaudan, jota se on haukkunut ja hyppinyt joka ikisellä vierailulla. Olen siis mummolle yhden lintulaudan pystyssä :)

Muuten ollaan tallattu vanhaan malliin, agissa kepit ovat menneet harppauksin eteenpäin ja nyt hinkutellaan komeita kontakteja kotona. Ulkoiltu ollaan paljon, ihana kevätaurinko ei salli olla sisällä :)


Lumileikkejä mummolassa

2 kommenttia:

  1. Kerro ihmeessä lisää, mitä tuolla rallyTOKOssa tehdään. Olen ihan pihalla lajista, mutta vaikuttaa kivalta :) Joko oot katsonut ekat agikisat Ulpulle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä tehdään siis rataa, jossa on erilaisia kylttejä, jotka kertovat, mitä tehdään (esim. käännös oikealle/vasemmalle, kierretään törppöjä, koira vaihtaa puolta, tulee jalan alta yms.). Koiran tulee pysyä tietyn matkan päässä ohjaajasta, mutta mitään tokoseuruuta ei tarvitse osata. Koiraa suorastaan pitää kehua koko paljon ja käskyjäkin saa toistaa. Eli oikeastaan mukavaakin puuhaa, kun nyt päästäisiin etenemään vielä vähän pidemmälle :) Kyllähän sitä kisailemaan pitäisi mennä, jotenkin vaan jännittää niin paljon, että sluidailen asian kanssa :D

      Poista